OVER

foto: Guy Robyn

STUDIO

Kapelle-op-den-Bos / Belgiƫ

In mijn hoofd zitten wel honderden kastjes, lijkt het. Elke kast bevat een idee, een project. Ik moet kiezen. Steeds weer opnieuw kies ik welke kast er open mag. Maar vooral welke er gesloten moeten blijven. Niet dat die nooit open mogen. Maar ze moeten wachten tot de tijd rijp is. Tot ze 'gerijpt' zijn. Zo draag ik vele projecten en beelden met me mee die doorheen de tijd vorm krijgen. Aan de materiƫle vorming gaat dus steeds een heel proces vooraf.


'Forest' is op deze manier ontstaan. De installatie van tientallen, honderden fragiele handen zat al lang in mijn hoofd voor ik het werkelijk gestalte gaf. Ze stonden in rijen, in groepjes, in bosjes. Zoals bomen. Door het werk op verschillende locaties te presenteren, elk met hun eigen sfeer, blijft dit rijpingsproces zich ook na de creatie verderzetten.


Voor Insomnia maakte ik een sculptuur in porselein, een hoofd. Een hoofd vol slapeloos geweld met open ogen. Wachtend. Het werden uiteindelijk beelden die laag over laag zijn opgebouwd, waardoor ze een bevreemdend relaas vormen tussen waken en slapen.


Wilt u op de hoogte blijven van mijn werk? Stuur me gerust een mailtje.

tot binnenkort,

Martine

foto: Luc Roymans

foto: Jole Lemmens

2000 - 2012

PORSELEINEN POPPEN

In het jaar 2000 begon Martine met het ontwerpen van kunstenaars-poppen in porselein onder de naam MJB-dolls. Hiermee bereikte zij een grote internationale bekendheid. Haar poppen vonden dan ook al wereldwijd hun weg naar de verzamelaars.